Skip to main content

Itseäni on vaivannut vuoden 2019 aikana ystäväpiirissä ruuhkavuosien keskellä kamppailevien ystävien uupumus. Vasta kun on täysin romahdettu, ollaan oltu pakotettuja pysähtymään ja miettimään mistä saadaan voimia jatkaa ja korjata jo aiheutuneita fyysisiäkin oireita. Me ollaan tätä monestikin spekuloitu keskenämme ja löydetty omasta kasvatuksestamme vielä sodankin jättämiä käyttäytymismalleja suorittamisesta ja etenkin naisten keskuudessa on paljon ollut kyse aivan über ylisuorittamisesta.

Pitää suoriutua malliäiteinä, kodinrakentajina, työuralla ja monen meidän vanhempien vanhetessa myös huolehtien heidän hyvinvoinnistaan. Riittämättömyyden tunteet kumpuavat kenties lapsuudenkodista, jossa arvostetaan pärjäämistä ja pärjäämistä on mitattu työsuorituksilla ja saavutettujen tavoitteiden ja työn määrällä. Kyllä meillä Suomessa on tähän kaikkeen mahdollisuus mutta kuka rajaa jaksamistamme?

Yritysmaailmassa hyvältä työntekijältä vaaditaan enemmän kuin huonolta. Ajetaan työntekijöitä jaksamisen äärirajoille ja vasta kun nämä ylisuorittajat joutuvat jäämään sairaslomalle saatetaan ehkä vähän höllätä vaatimustasoa. Eihän tämän näin pitänyt mennä? Annoin kaikkeni töissä ja silti vaaditaan koko ajan enemmän. Kyllä jokaisen meistä pitäisi hioa taitojaan rajata omaa jaksamistaan paremmin ja tähän on olemassa työkaluja, mutta tulkaa työnantajat nyt ihmeessä vastaan.

Käynnissä oleva neljäs teollinen vallankumous tulee mullistamaan työntekoa, mutta ihmisiä tulee johtaa ihmisinä ja jotta tämä onnistuu, tarvitsemme pysyväksi osaksi työkulttuuria tunneälytaitoja. Nämä taidot ovat kaikkien käsissä ja opeteltavissa, mutta niitä tulee tietoisesti harjoitella, jotta ne tuottavat tulosta. Aivan kuten olemme harjoitelleet kouluvuosina analyyttisiä taitojamme niiden tulosten aikaansaamiseksi. Me pystymme jo näyttämään toteen, kuinka tunneälykkäästi johdettu työntekijä on tuottoisampi, sitoutuneempi, jopa kovempi saamaan kauppaa ja kaikin puolin terveempi ja onnellisempi kaikilla elämänsä osa-alueilla, kun yrityksen työkulttuuri ottaa nämä inhimilliset piirteet huomioon.

Sinä ruuhkavuosissa painiva, sopivan ikäinen, uransa huipulle tai mukavalle tasolle tavoitteleva nainen, joka haluat myös kotioloissa olla siedettävää seuraa – valinta on sinun. Etsi itsellesi urapolku, joka tukee kasvuasi ja jaksamistasi, käytä tarvittaessa työkaluja oman jaksamisesi määrittelemiseksi – sitten tarvitset enää punaista spray maalia ja 2020 on sinun vuotesi!

Close Menu

Get in Touch Today

Helinä Mellanen

I thrive through training leaders and employees to utilize recent research findings on learning to use our emotional intelligence skills in the working environment

A: Lautatarhankatu 10, 00580 Helsinki
T: +358 400 515 969
E: helina@helinamellanen.com